neděle 25. listopadu 2018

Dýňové mufinky



220 g hladké mouky
150 g třtinového cukru
1 lžička jedlé sody
½ lžičky soli
2 lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky muškátového oříšku
2 vajíčka
225 g dýňového pyré
120 ml rostlinného oleje
1 čajová lžička vanilkového extraktu

Důkladně vyšleháme vyjíčka s cukrem, postupně přilejeme olej a vanilkový extrakt a ještě důkladně prošleháme.

Mouku smísíme s kořením, solí a sodou a postupně jemně zamícháme do mokré hmoty, raději už ne robotem, ale ručně, aby těsto vzešlo.

Pečeme prvních 7 minut na 250°C , poté stáhneme na 180 a dopečeme dalších 8 minut. Že jsou muffinky hotové poznáme zkouškou párátkem.



Dýňové pyré:

Dýně Hokaido umyjeme a rozpůlíme, pečeme na plechu v troubě cca 40-60 minut na 180°C . Vychladlé rozmixujeme v mixéru s troškou vody, pokud se třeba.
Hotové pyré můžeme sterilovat, uchovat v lednici (ne moc dlouho - může zkysnout) nebo zamrazit.

Hodí se do dýňových moučníků nebo do omáček - výborné k chilli co carne.




Žádné komentáře:

Okomentovat