neděle 12. května 2019

Boloňská omáčka

Osvědčená boloňská omáčka na špagety, mockrát odzkoušená.
Tato je opravdu BEST! :-)

60 ml olivového oleje (z pokrutin)
1 střední mrkev, nastrouhaná najemno
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
450 g mletého masa mix hovězí+vepřové
1 PL sušeného oregana
1 PL sušené bazalky
1 rajčatový protlak 100g
3 stroužky utřeného česneku
120 ml vývaru
1 PL worčestové omáčky
1 plechovka krájených loupaných rajčat
120 ml mléka
sůl a pepř podle chuti
parmazán

Na oleji osmažíme cibuli a mrkev. Přidáme mleté maso, za stálého míchání smažíme několik minut dokud nezhnědne.
-přidáme oregano a bazalku, promícháme
-přidáme protlak, promícháme a zasmažíme
-přidáme lisovaný česnek a promícháme
-zalijeme vývarem a přidáme worčestrovku
-nakonec vlijeme mléko, promícháme a necháme vařit asi hodinu

Podáváme se špagetami a čerstvým strouhaným parmazánem.


Žádné komentáře:

Okomentovat