pátek 1. května 2015

Bábovka



160 g másla
250 g cukru
4 vejce
400 g tvarohu + 2 velké lžíce bílého jogurtu
špetku soli
200 g dětské krupičky
prášek do pečiva
kůru a šťávu z půlky citronu
máslo a hrubou mouku na vymazání formy
kakao pokud děláme mramorovou



- předehřejeme troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů
- z bílků ušleháme sníh
- vyšleháme žloutky, cukr, změklé máslo, citron.kůru do světlé pěny
- do pěny zašleháme tvaroh se špetkou soli
- do hmoty zašleháme krupičku smíchanou s práškem do pečiva
- na závěr velmi zlehka přimícháme ušlehané bílky
- formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně do ní vlijeme těsto
- pečeme necelou hodinu



Žádné komentáře:

Okomentovat