sobota 4. července 2015

Rebarborová náplň - jak uchovat rebarboru na zimu



Skvělý zbůsob jak zpracovat rebarboru na zimu apak použít na koláče, do buchet, na palačinky ... a tak.

rhubarb jam   rhubarb jam with honey & rosemary

Čerstvou rebarboru dobře omyjeme, zbavíme tvrdých konců, oloupeme, nakrájíme na kousky, spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. 
Potom jí vložíme do kastrolu, podlijeme dvěma lžícemi vody, posypeme trochou cukru a rozvaříme. 
Za častého zamíchání rebarboru odpaříme a ještě vařící rebarborovou náplň nalijeme do skleniček. 
Okraje skleniček otřeme, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

2 komentáře:

  1. Prosím, mám k vám prosbu. měla byste sazeničku Aloe vera "sweet"? můj email veronyk@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, bohužel letos nemám. Přes zimu mi sukulenty napadly puklice a zbyla mi jediná rostlinka a odnože zatím nemá :-(

    OdpovědětVymazat