pátek 28. srpna 2015

Kynutý borůvkový koláč



  • hladká mouka 500 g
  • krystalový cukr 50 g
  • sušené droždí 10 g
  • vejce 2 ks
  • vlažné mléko 200 ml
  • změklé máslo 120g
  • sůl 1 špetka
  • borůvky 500 g

  • na drobenku: krupicový cukr 200 g, změklé máslo 100 g, hrubá mouka 200 g


Všechny sypké suroviny smíchejte, přidejte vejce, mléko a olej a zpracujte na řidší těsto. Poprášené moukou a zakryté utěrkou ho nechte v teple asi 45 minut kynout.

Těsto rozlijte na tukem vymazaný plech, posypte stejnoměrně borůvkami.

Zasypte drobenkou, připravenou promnutím uvedených surovin, a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat