sobota 5. září 2015

Domácí karamelizovaná cibulka





Na tři přesnídávkové skleničky budeme potřebovat:

1kg červené cibule
150ml balsamikového octa
150ml vinného červeného octa
200g hnědého cukru
25ml olivového oleje

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a opékáme na oleji do zlatova. Opékáme za občasného míchání asi 15 minut dokud cibulka nechytne barvu.





 K opečené cibulce přisypeme cukr, přilejeme balsamico a červený ocet a důkladné promícháme. Dusíme a opekáme dokud se nám tekutiny nezredukují a hmota nezíská tmavou barvu a krásně nezhoustne až do konzistence marmelády.



Ještě horkou směs naplníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme do vychladnutí dnem vzhůru,
Takto připravená směs vydrží dlouho, ale po otevření uchováváme v lednici.







Žádné komentáře:

Okomentovat