- 125 g mouky
- 1 lžičku kypřicího prášku
- 2 lžičky moučkového cukru
- 1 rozšlehané vejce
- 1 lžíci rozpuštěného másla
- 150 ml polotučného mléka
Množství: 24 lívanečků.
Mouku s kypřicím práškem nasypeme do mísy a vmícháme cukr. Do dolíku v mouce rozklepneme vejce, vlijeme rozpuštěné máslo a trochu mléka. Mouku vmícháme do tekutiny a po částech přidáváme mléko, dokud nevznikne poměrně husté, hladké těsto.
Menší lžící nabíráme těsto a ze špičky lžíce (raději než ze strany) lijeme na středně rozpálenou a lžičkou oleje vymazanou pánev se silným dnem úhledné kulaté lívanečky. Kolem každého lívanečku musí být dost místa, abychom je mohli snadno obracet. Smažíme je asi 2 minuty, dokud neztuhnou.
Lívanečky otočíme a smažíme další 1—2 minuty do zlatohněda.
Po každé várce pánev vymastíme lžičkou oleje.
Množství: 24 lívanečkůMouku s kypřicím práškem nasypeme do mísy a vmícháme cukr. Do dolíku v mouce rozklepneme vejce, vlijeme rozpuštěné máslo a trochu mléka. Mouku vmícháme do tekutiny a po částech přidáváme mléko, dokud nevznikne poměrně husté, hladké těsto.

Žádné komentáře:
Okomentovat