sobota 11. dubna 2015

Lívance

  • 125 g mouky
  • 1 lžičku kypřicího prášku
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 lžíci rozpuštěného másla
  • 150 ml polotučného mléka 

Množství: 24 lívanečků.

Mouku s kypřicím práškem nasypeme do mísy a vmícháme cukr. Do dolíku v mouce rozklepneme vejce, vlijeme rozpuštěné máslo a trochu mléka. Mouku vmícháme do tekutiny a po částech přidáváme mléko, dokud nevznikne poměrně husté, hladké těsto. 

Menší lžící nabíráme těsto a ze špičky lžíce (raději než ze strany) lijeme na středně rozpálenou a lžičkou oleje vymazanou pánev se silným dnem úhledné kulaté lívanečky. Kolem každého lívanečku musí být dost místa, abychom je mohli snadno obracet. Smažíme je asi 2 minuty, dokud neztuhnou. 
Lívanečky otočíme a smažíme další 1—2 minuty do zlatohněda. 

Po každé várce pánev vymastíme lžičkou oleje. 

Množství: 24 lívanečkůMouku s kypřicím práškem nasypeme do mísy a vmícháme cukr. Do dolíku v mouce rozklepneme vejce, vlijeme rozpuštěné máslo a trochu mléka. Mouku vmícháme do tekutiny a po částech přidáváme mléko, dokud nevznikne poměrně husté, hladké těsto.


kliknutím zavřít

Žádné komentáře:

Okomentovat