sobota 11. dubna 2015

Piškot do formy 20cm

  • 3 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 80 g krupicového cukru
  • nastrouhaná kůra z 1/2 biocitronu
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g rozpuštěného zchladlého másla
  • trocha tuku a polohrubé mouky na formu

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Oddělte žloutky od bílků a bílky dejte do suché odmaštěné mísy. Žloutky a vanilkový cukr a máslo vyšlehejte do světlé pěny. Bílky šlehejte s částí cukru do polotuha. Přisypte zbylý cukr a došlehejte na pevný sníh.

2
Dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem. Do žloutkové pěny přidejte nastrouhanou citronovou kůru a mouku smichanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh.

3 Těsto ihned přesuňte do otvírací formy a stěrkou uhlaďte povrch. Pečte asi 40 minut, dokud piškot nezrůžoví a nezačne se odchlipovat od stěn. Zkuste píchnout špejli do středu dortu, a pokud nelepí, vyjměte korpus z trouby a nechte ho ve formě vychladnout.


Piškot je výborný, vláčný a bez oleje.

Výsledek obrázku pro cake sponge

Žádné komentáře:

Okomentovat